SR - Turecko 3:2 v druhom zápase 4. dvojkola 2.skupiny

26.06.2005 Celý región

Prešov 25. júna (TASR) - Slovenskí volejbalisti vyhrali v druhom stretnutí 4. dvojkola 2. skupiny Európskej ligy v Mestskej športovej hale v Prešove na Turec...
Prešov 25. júna (TASR) - Slovenskí volejbalisti vyhrali v druhom stretnutí 4. dvojkola 2. skupiny Európskej ligy v Mestskej športovej hale v Prešove na Tureckom 3:2.

Slovensko - Turecko 3:2 (17, -19, -20, 23, 12)
Rozhodcovia: Michelinakis (Gr. ), Santi (Tal. )
115 minút
550 divákov

SR: Masný, Benčič, Ogurčák, Nemec, L. Diviš, Kmeť (libero Pipa, Bartík, Sopko, Červeň, Skladaný)
Turecko: Koc, Tocoglu, Güc, Tanik, Ulusoy, Toktamis (libero Pecen, Keskin, Ayvazoglu)

Slováci si po piatkovom zápase sadli na jedno pivo a podrobne rozobrali príčiny zahanbujúcej prehry. Navyše, keď sa domáci tréner Vladimír Přidal posťažoval po tomto stretnutí na akúsi nostalgiu publika, s sobotňajšej odvete to už v hľadisku Mestskej haly v Prešove vyzeralo úplne inak. Vlajkonosiči z neďalekého Humenného svojím bubnovaním a trúbením dokázali strhnúť ostatných fanúšikov. A nielen ich... To isté platí aj o slovenských volejbalistoch. Tí predviedli v porovnaní s piatkovým meraním síl rozhodne lepší a hlavne bojovnejší výkon. Triumfovali hneď v prvom sete, aj keď v nasledujúcich dvoch sa chybami vrátili do starých koľají. Naštastie hráči z domácej lavičky boli tentoraz výraznými oporami a na neskoršom obrate vo vývoji mali veľký podiel. O konečnom výsledku v mnohom rozhodol štvrtý set. Bol najvyrovnanejší a najdramatickejší. Slováci v ňom vyhrávali o tri body, no tiež prehrávali o dva. Za stavu 19:19 ale ušli súperovi na 21:19, a svoj náskok udržali až do konca setu. V tajbrejku mali nástup doslova ako z partesu. Vyhrávali 4:0, no hostia dokázali jeho vývoj ešte zdramatizovať, keď znížili na 5:4. Avšak to bolo v podaní Turkov všetko. Slováci opäť urobili nádejný trhák (9:5) a z neho nakoniec vyťažili celkové víťazstvo.
Vladimír Přidal, tréner SR: \"S Turkami sa nám hrá vždy ťažko, lebo robia málo chýb. My sme sa naopak v druhom sete nedokázali vyvarovať zbytočných hrúbok. Našťastie dnes ale moji zverenci siahli na dno svojich síl a aj vďaka náhradníkom dosiahli cenné víťazstvo. Výrazné oživenie priniesli Bartík a Skladaný, Červeň zasa zahral výborne v piatom sete. Dobre hral Diviš, avšak v obidvoch zápasoch si zaslúži absolutórium Ogurčák. \"
Nedim Özbey, tréner Turecka: \"Domácim blahoželám k víťazstvu, Bolo to kvalitné stretnutie. Pod jeho dobrú úroveň sa podpísali obidvaja súperi. Po treťom sete odišli moji zverenci fyzicky, no aj morálne. Mysleli si, že víťazstvo vo štvrtom sete už asi príde samo. No a rozhodujúci tajbrejk už vôbec nezvládli. \"
 

Vyberte región